Visie & Beleidsplein

Advies subsidies evenementen

Nederlandse Sportraad (2018). Advies subsidies evenementen. Nederlandse Sportraad.

Eind 2017 heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de NLsportraad een adviesaanvraag gedaan over subsidies aan internationaal toonaangevende topsportevenementen. In de brief vraagt de minister het volgende.

  1. Welke criteria zou de NLsportraad willen hanteren om te bepalen of een sportevenement internationaal aansprekend (subsidiabel) is voor VWS en op de lange termijn agenda past?
  2. In welke fase(s) van het proces, zoals in de ambitie- en Pre-BID-fase als in de BID- en organisatie-fase, zou de NLsportraad welk advies kunnen uitbrengen?
  3. Welke expertise heeft de NLsportraad (aanvullend) nodig om de subsidie-aanvragen adequaat te kunnen beoordelen? Kan dit ambtelijk of door deskundigen en welke mogelijk kosten zijn hieraan verbonden?
  4. Hoe kunnen deze adviezen ook worden gebruikt door andere mogelijk betrokken partijen, zoals gemeenten, provincies, sportbonden en particuliere organisaties?
  5. Welke procedure stelt de NLsportraad voor om te komen tot een transparant en onafhankelijk proces van beoordeling?

De Nederlandse Sportraad (NLsportraad) heeft de minister begin 2018 geantwoord de aanvraag op te pakken volgens een tweesporenbeleid:

  • een advies op de korte termijn, met quick wins door de huidige werkwijze te verbeteren en onder auspiciĆ«n van de NLsportraad te brengen (deel 1);
  • een lange termijn, strategisch advies voor een evenementenagenda en een nieuw beleidskader (deel 2).

In dit advies werken we deel 1 verder uit.

Uitgever(s): Nederlandse Sportraad,

Download(s)

Advies subsidies evenementen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Nederlandse Sportraad

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

sportevenementen
topsportevenementen