Visie & Beleidsplein

Rabo EuroHockey Championships 2017

economische impact en beleving

Hover, P., & Brandsema, A. (2018). Rabo EuroHockey Championships 2017: economische impact en beleving. Utrecht: Mulier Instituut.

Van 18 tot en met 27 augustus organiseerde de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), de European Handball Federation (EHF) en de Rabobank de Rabo EuroHockey Champignonships 2017 (EK).

De KNHB heeft het Mulier Instituut verzocht onderzoek te doen naar de economische impact en beleving van het EK, volgens de richtlijn van de WESP. Het onderzoek:

  • verstrekt inzicht in het profiel van de bezoekers van het EK;
  • schat de economische impact van het EK voor de gemeente Amsterdam; 
  • schetst hoe bezoekers het EK hebben ervaren en beoordeeld.

De resultaten in dit rapport zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op face-to-face enquêtes die tijdens het EK zijn afgenomen. In totaal zijn 692 enquêtes afgenomen. Het onderzoek is uitgevoerd en getoetst volgens het richtlijnenhandboek Economische impact WESP, versie 2.3.

Leeswijzer: hoofdstuk 2 handelt over het bezoekersprofiel, ervaringen en beoordeling. De economische impact van het EK voor de gemeente Amsterdam is in hoofdstuk 3 becijferd. Het laatste hoofdstuk betreft de conclusie. Aan het begin van dit rapport zijn de kerncijfers op een rijtje gezet.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Rabo EuroHockey Championships 2017

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Paul Hover
Anouk Brandsema

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

hockey
topsportevenementen