Visie & Beleidsplein

Ruimte voor binnensport in Rheden

een vraag- en aanbodanalyse naar binnensportruimte in de plaats Rheden

Schadenberg, B., & Hoekman, R.H.A. (2018). Ruimte voor binnensport in Rheden: een vraag- en aanbodanalyse naar binnensportruimte in de plaats Rheden. Utrecht: Mulier Instituut.

Binnensportruimte wordt in dit onderzoek gezien als een overdekte sportruimte die men zowel kan benutten voor de beoefening van meerdere zaalsporten als voor het geven van bewegingsonderwijs of lichamelijke opvoeding.

Het Mulier Instituut heeft in opdracht van de gemeente Rheden onderzocht wat de huidige (2018) en toekomstige (2025 en 2035) normatieve behoefte is aan binnensportruimte in Rheden en hoe zich dit verhoudt tot het huidige aanbod. Daarnaast is gekeken naar de spreiding van de binnensportruimtes in het perspectief van de taakstelling van de gemeente Rheden om te voorzien in ruimte voor bewegingsonderwijs. De onderzoekers hebben ook gekeken naar de bezetting van de binnensportruimtes in de plaats. Dit biedt aanknopingspunten voor de gemeente Rheden om het aanbod aan binnensportruimte te kunnen optimaliseren.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Ruimte voor binnensport in Rheden: een vraag- en aanbodanalyse naar binnensportruimte in de plaats Rheden

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Björn Schadenberg
Remco Hoekman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

binnensportaccommodaties
gemeenten