Visie & Beleidsplein

'Je kan toch wel tegen een stootje?'

een kwalitatief onderzoek naar weerbaarheidsontwikkeling bij jongeren binnen een thai/kickboksschool

Berg, M. (2018). 'Je kan toch wel tegen een stootje?': een kwalitatief onderzoek naar weerbaarheidsontwikkeling bij jongeren binnen een thai/kickboksschool. Menno Berg.

Masterscriptie met een kwalitatief onderzoek naar weerbaarheidsontwikkeling bij jongeren binnen een thai/kickboksschool. Deze scriptie is geschreven als afstudeeropdracht aan de master Sportbeleid en Sportmanagement aan de Universiteit Utrecht.

Het doel van deze studie is om in kaart te brengen hoe thai/kickboksen, als full-contact vechtsport, kan bijdragen aan de ontwikkeling van weerbaarheid bij jongeren en hoe deze weerbaarheid tot uiting komt binnen andere velden. Daarbij staat de volgende onderzoeksvraag centraal binnen deze studie: Welke betekenissen geven leerlingen (16-25 jaar) en trainers binnen een thai/kickboksschool aan het full-contact aspect van thai/kickboksen en op welke manier verhoudt dit zich tot de ontwikkeling van weerbaarheid?

Uitgever(s): Menno Berg,

Download(s)

'Je kan toch wel tegen een stootje?' : een kwalitatief onderzoek naar weerbaarheidsontwikkeling bij jongeren binnen een thai/kickboksschool

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Menno Berg

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Kenniscentrum Sport & Bewegen
jongeren
kickboksen
scripties
weerbaarheid