Visie & Beleidsplein

Bestedingen per uur sporten 2018

factsheet 2018/15

Hover, P., Eldert, P. van, & Boer, W.I.J. de (2018). Bestedingen per uur sporten 2018: factsheet 2018/15. Utrecht: Mulier Instituut.

In dit factsheet van het Mulier Instituut en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zijn de bestedingen aan sportdeelname in geld en tijd in Nederland onderzocht en hoe die twee zich tot elkaar verhouden. Zeven sporttakken zijn onder de loep genomen: fitness, golf, hardlopen, tennis, wandelsport, wielrennen/toerfietsen en zwemsport.

Het factsheet is gebaseerd op data van het Nationaal SportOnderzoek 2018. Voor dit onderzoek is in mei 2018 via het panel van GfK een representatieve groep van 2.351 Nederlanders van 15-79 jaar ondervraagd.

Het factsheet laat o.a. zien dat wandelsporters in vergelijking met beoefenaren van de andere takken van sport per maand de meeste tijd aan hun sport besteden: gemiddeld 22 uur. Van de zeven sporten besteden golfers het meeste geld aan hun sport. Per maand geeft een golfer gemiddeld 59 euro aan golfen uit. Wanneer de bestedingen aan een tak van sport per uur worden becijferd dan dempen echter de verschillen.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Bestedingen per uur sporten 2018

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Paul Hover
Peter van Eldert
Willem de Boer

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

kosten
tijdsbesteding