Visie & Beleidsplein

Physical fitness and performance of daily activities in persons with intellectual disabilities and visual impairment

towards improving conditions for participation

Dijkhuizen, A. (2019). Physical fitness and performance of daily activities in persons with intellectual disabilities and visual impairment: towards improving conditions for participation. Groningen: Annemarie Dijkhuizen.

Met behulp van de uitgevoerde studies in dit proefschrift is meer inzicht verkregen in de impact van visuele beperkingen op de prestaties op activiteiten van het dagelijkse leven, in de validiteit van de aangepaste Berg Balans Schaal, de fysieke fitheid gedurende een lange periode, de toepasbaarheid van spierkrachtmetingen en de uitvoerbaarheid en de effecten van Progressive Resistance Training bij mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en visuele beperking.

In dit proefschrift is een begin gemaakt met het meten van fysieke fitheid en het verbeteren hiervan met behulp van een krachttrainingsprogramma voor mensen met een verstandelijke en visuele beperking. Hoewel dit een belangrijke stap lijkt te zijn, is verder onderzoek nodig om hier nog meer inzicht in te verkrijgen. In hoofdstuk twee tot en met zes zijn naast conclusies ook aanbevelingen gedaan die vooral gericht zijn op vervolgonderzoek terwijl in hoofdstuk zeven met name aanbevelingen worden gedaan voor de dagelijkse zorg van mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en visuele beperking.

Uitgever(s): Annemarie Dijkhuizen,

Download(s)

Physical fitness and performance of daily activities in persons with intellectual disabilities and visual impairment : towards improving conditions for participation

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Annemarie Dijkhuizen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

lichaamsbeweging
meetinstrumenten
mensen met een verstandelijke beperking
mensen met een visuele beperking
proefschriften