Visie & Beleidsplein

Bewegen! Ook voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking

een kwalitatief onderzoek naar factoren die een rol spelen bij de beslissing om een cliënt met een ernstige meervoudige beperking al dan niet deel te laten nemen aan de beweegactiviteiten bij de bewegingsagogen op de LosserHof

Trekop, J., & Wiechers, E. (2019). Bewegen! Ook voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking: een kwalitatief onderzoek naar factoren die een rol spelen bij de beslissing om een cliënt met een ernstige meervoudige beperking al dan niet deel te laten nemen aan de beweegactiviteiten bij de bewegingsagogen op de LosserHof.

Binnen de Twentse Zorgcentra locatie LosserHof is naar voren gekomen dat cliënten met een ernstige meervoudige beperking te weinig bewegen, ondanks dat er bewegingsmogelijkheden zijn op het terrein. Het was van belang om de oorzaken te achterhalen waarom deze cliënten weinig gebruik maken van de bewegingsmogelijkheden. In dit onderzoek stond de vraag centraal naar de motieven en belemmeringen van de sociale omgeving voor het beweeggedrag van cliënten met een ernstige meervoudige beperking.

Uitgever(s):

Download(s)

Bewegen! Ook voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Josien Trekop
Esmée Wiechers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

lichaamsbeweging
mensen met een meervoudige beperking
motivatie