Visie & Beleidsplein

Physical activity and loneliness

a healthy ageing intervention for single older adults with physical impairments

Boekhout, J. (2019). Physical activity and loneliness: a healthy ageing intervention for single older adults with physical impairments. Heerlen:

Het doel van dit proefschrift was het ontwerpen, evalueren en implementeren van een Healthy Ageing interventie voor de doelgroep van alleenstaande ouderen met lichamelijke beperkingen. Het primaire doel van deze advies-op-maat interventie, genaamd Actief Plus65, is het stimuleren van fysieke activiteit, het secundaire doel is het stimuleren van sociale activiteit, terwijl men fysiek actief is, teneinde eenzaamheid te verlagen.

Boekhout concludeert dat deelnemers aan de Actief Plus65 interventie een stijging in fysieke activiteit op de korte termijn hebben laten zien en daling van eenzaamheid op de langere termijn. Ofschoon de interventie verder verbeterd kan worden teneinde de effecten op langere termijn te verlengen heeft Actief Plu65 de potentie om een Healthy Ageing interventie te zijn die een positieve invloed kan hebben op diverse aspecten van de publieke gezondheid.

Uitgever(s):

Download(s)

Physical activity and loneliness

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Janet Boekhout

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

eenzaamheid
evaluatie
implementatie
interventies
lichaamsbeweging
mensen met een beperking
ouderen
proefschriften