Visie & Beleidsplein

Ruimte voor voetbal en korfbal in Kesteren

Brus, J., & Hoekman, R.H.A. (2019). Ruimte voor voetbal en korfbal in Kesteren. Utrecht: Mulier Instituut.

De gemeente Kesteren en de plaatselijke voetbal- en korfbalvereniging hebben door nieuwbouwontwikkeling het Mulier Instituut gevraagd onderzoek te verrichten naar de toekomstige (tot aan 2035) ruimtebehoefte van voetbal en korfbal.

In het onderzoek is gebruik gemaakt van verschillende data, zoals bevolkingsprognoses, landelijke richtlijnen voor voet- en korfbal en recente (landelijke) trends in sportdeelname.

De conclusies uit het onderzoek zijn:

  • Het aanbod aan wedstrijdvelden bij vv Kesteren sluit niet aan bij de behoefte van de vereniging. Het aanleggen van een extra natuurgrasveld zou de vereniging in de huidige en toekomstige situatie voldoende ruimte geven om haar teams te kunnen huisvesten binnen de richtlijnen van de KNVB.
  • De korfbalaccommodatie van KV Kesteren voldoet niet aan de richtlijnen voor een natuurgras basisvoorziening zoals die is voorgeschreven door de KNKV. Mocht er geen ruimte zijn voor het uitbreiden van het natuurgrasveld, dan is kunstgras een aan te raden oplossing.
  • De voetbalvereniging Kesteren heeft voldoende trainingscapaciteit. In de toekomst kan hier echter een tekort ontstaan.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Ruimte voor voetbal en korfbal in Kesteren

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jeroen Brus
Remco Hoekman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gemeenten
korfbal
sportaccommodaties
sportbeleid
sportinfrastructuur
sportvelden
sportverenigingen
voetbal