Visie & Beleidsplein

Bieden sportverenigingen een gezondere sportomgeving?

verenigingsbestuurders over het aanbieden van gezondere voeding en alcohol- en rookbeleid, factsheet 2020/1

Gutter, K, Slot-Heijs, J.J., Kalmthout, J. van, & Collard, D.C.M. (2020). Bieden sportverenigingen een gezondere sportomgeving?: verenigingsbestuurders over het aanbieden van gezondere voeding en alcohol- en rookbeleid, factsheet 2020/1. Utrecht: Mulier Instituut.

In het Nationaal Preventieakkoord uit 2018 zijn voor sportverenigingen afspraken gemaakt om de gezondheid van sporters te verbeteren door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan.

Het doel van deze factsheet is om te inventariseren hoe sportverenigingen met een eigen kantine of horeca (49% van alle sportverenigingen) een gezonde sportomgeving creëren en in hoeverre de doelstellingen uit het Nationaal Preventieakkoord gehaald/haalbaar zijn.

Verenigingsbestuurders (uit het MI Verenigingspanel) zijn gevraagd hoe het aanbod in hun kantine eruitziet en welke maatregelen (die aansluiten bij het Nationaal Preventieakkoord) zij hebben genomen.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Bieden sportverenigingen een gezondere sportomgeving? Verenigingsbestuurders over het aanbieden van gezondere voeding en alcohol- en rookbeleid, factsheet 2020/1

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Kirsten Gutter
Jorien Slot-Heijs
Janine van Kalmthout
Dorine Collard

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

alcohol
fysieke gezondheid
gezondheidsbevordering
roken
sportkantines
sportverenigingen
voeding