Visie & Beleidsplein

Ontwikkelen van effectieve sportomgevingen voor kinderen

mooc 1

ICoachKids (2018). Ontwikkelen van effectieve sportomgevingen voor kinderen: mooc 1. iCoachKids.

iCoachKids heeft drie online trainingen (MOOC) ontwikkeld voor begeleiders van kinderen en jongeren in de sport. Dit is MOOC 1, waar het gaat over het ontwikkelen van effectieve sportomgevingen voor kinderen. Het creëren van de juiste sfeer legt de basis om van sport een positieve ervaring te maken. Dit is de meest belangrijke taak voor jeugdcoaches.

Deze onlinecursus, iCoachKids MOOC 1, gaat over het ontwikkelen van effectieve sportomgevingen voor kinderen. Deze onderwerpen worden in zes verschillende hoofdstukken behandeld:

  • Hoofdstuk 1: De rol van de jeugdsportcoach
  • Hoofdstuk 2: Wat is een coachingsfilosofie en waarom het goed is om duidelijk te zijn over die van jou
  • Hoofdstuk 3: Het creëren van een visie en strategie voor jouw club
  • Hoofdstuk 4: Wat sport voor kids betekent en wat het kan doen voor hun persoonlijke ontwikkeling
  • Hoofdstuk 5: Een pedagogisch klimaat creëren
  • Hoofdstuk 6: Veiligheid en bescherming van kinderen en jongeren in de sport

Elk van deze onderwerpen zal in de theorie en praktijk worden behandeld. De docenten zullen op dit gebied beproefde theorieën aanbieden en praktische tips delen, zodat ze meteen toegepast kunnen worden in de eigen coaching.

iCoachKids

iCoachKids (iCK) is een initiatief zonder winstoogmerk medegefinancierd door Erasmus+; een programma van de Europese Commissie. Het is bedoeld ter ondersteuning van de ontwikkeling van gespecialiseerde begeleiding van kinderen en jongeren in de sport in de Europese Unie. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren positieve ervaringen hebben in de sport onder leiding van goed opgeleide coaches dat tot een levenslange deelname aan sport en lichamelijke activiteit leidt en natuurlijk tot een gezonder en gelukkiger leven.

iCoachKids wordt geleid door Leeds Beckett University in Engeland en de Internationale Raad voor Coaching Excellence en werkt samen met nog eens zes organisaties van wereldklasse met een gezamenlijke droom om jeugdcoaches te ondersteunen en een bewezen staat van dienst om dit te doen. Dit zijn: Sport Ireland Coaching, de Hungarian Coaching Association, het Nederlandse NOC*NSF, de Europese Universiteit van Madrid, Litouwse Sport Universiteit en de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

iCoachKids heeft drie Massive Open Online Courses (MOOC's) ontwikkeld om aspirantjeugdcoaches en ervaren jeugdcoaches te voorzien van sleutelbegrippen en ideeën over coaching van jeugd. De drie cursussen behandelen verschillende onderwerpen.

  • MOOC 1 – Ontwikkelen van effectieve sportomgevingen voor kinderen
  • MOOC 2 – Kindcentrale coaching
  • MOOC 3 – Het coachen van kinderen: plannen, doen en evalueren

Uitgever(s): iCoachKids,

Download(s)

Ontwikkelen van effectieve sportomgevingen voor kinderen : mooc 1

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

ICoachKids

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Veilig Sportklimaat
coaches
coaching
jeugd
jeugdtrainers
kinderen
sociale veiligheid
sportverenigingen
veiligheid