Visie & Beleidsplein

Toekomst van de racketsport in gemeente Alphen aan den Rijn

onderzoek naar de ontwikkeling en toekomst van racketsporten in gemeente Alphen aan den Rijn

Hoeijmakers, R., & Hoekman, R.H.A. (2019). Toekomst van de racketsport in gemeente Alphen aan den Rijn: onderzoek naar de ontwikkeling en toekomst van racketsporten in gemeente Alphen aan den Rijn. Utrecht: Mulier Instituut.

Het doel van dit onderzoek, uitgevoerd door het Mulier Instituut in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn, is om de (huidige en toekomstige) behoefte aan accommodaties van de acht tennisverenigingen in deze gemeente en het toekomstperspectief van de Stichting Alphens Tennispark (SAT) in kaart te brengen.

Op basis van zowel de ruimtelijke vraag naar racketsport (tennis, (i)squash en padel) als de visie en plannen van de betrokken organisaties bij de stichting ontstaat inzicht in de toekomstmogelijkheden en bestendigheid van de racketsport in gemeente Alphen aan den Rijn.

Leeswijzer: in hoofdstuk 2 worden ontwikkelingen en prognoses beschreven die relevant zijn bij de toekomstige tennisaccommodatiebehoefte in de gemeente Alphen aan den Rijn. In hoofdstuk 3 wordt de huidige en toekomstige tennisaccommodatiebehoefte gepresenteerd. Vervolgens beschrijft hoofdstuk 4 de mogelijkheden van de ontwikkeling van padel en (i)squash voor de tennissport in gemeente Alphen aan den Rijn. In hoofdstuk 5 volgen de ambities van de Stichting Alphens Tennispark (SAT) en de organisaties verbonden aan SAT alsmede uitdagingen en mogelijkheden richting de toekomst. Ten slotte volgen in hoofdstuk 6 conclusies en aanbevelingen om het beleid omtrent de tennisverenigingen in gemeente te herijken.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Toekomst van de racketsport in gemeente Alphen aan den Rijn: onderzoek naar de ontwikkeling en toekomst van racketsporten in gemeente Alphen aan den Rijn

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Resie Hoeijmakers
Remco Hoekman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gemeentelijk beleid
gemeenten
padel
racketsporten
squash
tennis