Visie & Beleidsplein

Ruimte voor binnensport in Haarlemmermeer

een vraag-aanbod analyse naar binnensportaccommodaties (2018-2035)

Schadenberg, B., & Hoekman, R.H.A. (2019). Ruimte voor binnensport in Haarlemmermeer: een vraag-aanbod analyse naar binnensportaccommodaties (2018-2035). Utrecht: Mulier Instituut.

Deze rapportage, opgesteld door het Mulier Instituut op verzoek van de gemeente Haarlemmermeer, richt zich op de huidige (2018) en toekomstige (2025 en 2035) behoefte aan binnensportruimte in Haarlemmermeer1.

Binnensportruimte wordt gezien als de overdekte sportruimte die wordt benut voor de beoefening van meerdere zaalsporten en het geven van bewegingsonderwijs (sporthallen, sportzalen en gymzalen).

Leeswijzer: in hoofdstuk 2 wordt een aantal ontwikkelingen en prognoses, die relevant zijn bij sportcapaciteitsvraagstukken, beschreven. Hoofdstuk 3 behandelt het aanbod van binnensportruimte, waar in hoofdstuk 4 de behoefte centraal staat. In hoofdstuk 5 wordt het gebruik van de gemeentelijke binnensportruimte uiteengezet. De gebruikers komen in hoofdstuk 6 aan het woord. De beantwoording van de onderzoeksvragen en de beschouwing van de resultaten zijn in hoofdstuk 7 verwoord. 

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Ruimte voor binnensport in Haarlemmermeer: een vraag-aanbod analyse naar binnensportaccommodaties (2018-2035)

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Björn Schadenberg
Remco Hoekman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

binnensportaccommodaties
gemeentelijk beleid
gemeenten
gymnastieklokalen
sportaccommodaties
sporthallen