Visie & Beleidsplein

Prioriteiten voor de ontwikkeling van de Nederlandse arbeidsmarkt in de sport- en beweegsector

jaar 2019

(2020). Prioriteiten voor de ontwikkeling van de Nederlandse arbeidsmarkt in de sport- en beweegsector: jaar 2019. Essa-Sport.

Factsheet met informatie over de Nederlandse arbeidsmarkt in de sport- en beweegsector. De gegevens zijn tot stand gekomen met het ESSA-Sport-project.

Het doel van dit project, gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het Erasmus+ -programma, was een Europese alliantie voor sectorale vaardigheden op te richten die de volledige breedte van de sector sport en beweging in de hele EU vertegenwoordigd. Het driejarige project, dat in oktober 2019 werd afgesloten, had tot doel om binnen de sector een debat op gang te brengen over de belangrijkste zaken met betrekking tot de vaardigheden en personeelsontwikkeling die centraal staan om de sector te helpen groeien, om diegene die werkzaam zijn in de sector of actief zijn als vrijwilliger met de juiste vaardigheden uit te rusten en de sector in staat stellen haar potentieel als sociale, gezondheids- en economische drijfveer te benutten. De overkoepelende ambitie was om een bewijskrachtige basis voor verandering en verbetering te creëren, een groot overleg over vaardigheden te creëren en een duurzaam overlegnetwerk op nationaal en EU-niveau op te bouwen om de conclusies en aanbevelingen in nationale en EU-rapporten voort te zetten.

Het consortium, bestaande uit 20 nationale coördinatoren en 5 Europese netwerken, is er trots op nieuwe kennis en statistieken te hebben gegenereerd die zijn opgenomen in deze nationale factsheet. Meer informatie over de geïdentificeerde behoeften aan vaardigheden en toekomstige prioriteiten voor de sector is te vinden in het gedetailleerde Europese rapport en de rapporten per land (Oostenrijk, Kroatië, Denemarken, Frankrijk, Hongarije, Letland, Malta, Portugal, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, België, Cyprus, Estland, Duitsland, Ierland, Litouwen, Nederland, Roemenië, Bulgarije, Tsjechië, Finland, Griekenland, Italië, Luxemburg, Polen, Slowakije, Zweden en Spanje).

Uitgever(s): Essa-Sport,

Download(s)

Prioriteiten voor de ontwikkeling van de Nederlandse arbeidsmarkt in de sport- en beweegsector : jaar 2019

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

België
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Verenigd Koninkrijk
Zweden
arbeidsmarkt
arbeidsplaatsen
kwalificatiestructuur
marktonderzoek
sport (algemeen)
sportaanbod
sportorganisaties
vrijwilligers
werkgevers