Visie & Beleidsplein

Vier van de tien sportverenigingen in Nederland voelen zich in voortbestaan bedreigd

zullen sportverenigingen in tijden van corona opnieuw hun veerkracht tonen?

Hoeijmakers, R., & Kalmthout, J. van (2020, mei, juni). Vier van de tien sportverenigingen in Nederland voelen zich in voortbestaan bedreigd: zullen sportverenigingen in tijden van corona opnieuw hun veerkracht tonen?. Sport & Strategie 14 (pp. 14-15)

In 2018 werd in het brancherapport Sportverenigingen in Nederland geconstateerd dat de Nederlandse sportverenigingen veerkrachtige verbanden zijn. Hoe zit dat met de coronacrisis, aanvang maart 2020, toen gewoon doordraaien voor sportverenigingen onmogelijk was?

In dit artikel uit het vaktijdschrift Sport & Strategie van mei/juni 2020 brengen de auteurs Resie Hoeijmakers en Janine van Kalmthout van het Mulier Instituut de gevolgen van de coronacrisis voor Nederlandse sportverenigingen in kaart. Mag er ook nu vertrouwd worden in de veerkracht van sportverenigingen of moeten we ons voorbereiden op ingrijpende consequenties voor de sportwereld?

Het artikel is gebaseerd op het rapport ‘Gevolgen coronacrisis voor sportverenigingen’ van het Mulier Instituut dat in april 2020 verscheen.

Klik hier voor het vaktijdschrift Sport & Strategie nummer 2 & 3 van mei/juni 2020 

Uitgever(s): Arko Sports Media,

Download(s)

Vier van de tien sportverenigingen in Nederland voelen zich in voortbestaan bedreigd

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Resie Hoeijmakers
Janine van Kalmthout

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

corona virus
financiering
sportverenigingen
vitale sportaanbieders