Visie & Beleidsplein

Beleidsverkenning lopen

een verkenning naar de maatschappelijke kosten en baten van lopen en naar loopbeleid nationaal, provinciaal en gemeentelijk

(2020). Beleidsverkenning lopen: een verkenning naar de maatschappelijke kosten en baten van lopen en naar loopbeleid nationaal, provinciaal en gemeentelijk. Den Haag: Provincie Zuid-Holland.

Deze verkenning beschrijft de maatschappelijke kosten en baten van lopen, zoals die uit onderzoek naar voren komen. Met de intelligente lockdown als gevolg van de coronacrisis nemen die baten sterk toe, omdat mensen in deze periode veel verder en ook vaker lopen (verdubbeling van het aandeel in het aantal verplaatsingen), waarbij 20% het voornemen heeft om ook na deze crisis vaker te lopen en fietsen. Verder biedt deze verkenning een overzicht van loopbeleid in Nederland en daarbuiten, o.a. op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau. Doel van deze verkenning is om lopen (beter) op de provinciale beleidsagenda te zetten, vanwege het hoge maatschappelijke rendement van investeren in een betere loopomgeving waarin meer mensen meer lopen.

Uitgever(s): Provincie Zuid-Holland,

Download(s)

Beleidsverkenning lopen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleidsnota's
wandelen