Visie & Beleidsplein

Ruimte voor sport in Almere

vraag-aanbod analyse binnen- en buitensport en verkenning overdekt zwemwater

Wezenberg-Hoenderkamp, K., & Brus, J. (2020). Ruimte voor sport in Almere: vraag-aanbod analyse binnen- en buitensport en verkenning overdekt zwemwater. Utrecht: Mulier Instituut.

De komende jaren zal de gemeente Almere sterk groeien. In verschillende wijken worden duizenden nieuwe woningen gebouwd wat gaat leiden tot een sterke bevolkingstoename. Met de groei van de stad, ontwikkelingen in sportdeelname en de ontwikkelingen in sportvoorkeuren zal ook het aanbod van sportvoorzieningen mee moeten ontwikkelen. De gemeente Almere wil inzichtelijk hebben welke gevolgen deze ontwikkelingen hebben op de behoefte aan sportaccommodaties en hoe de gemeente op deze behoefte kan inspelen.

De gemeente heeft het Mulier Instituut gevraagd te onderzoeken in hoeverre het huidige aanbod aan binnen- en buitensportaccommodaties en overdekt zwemwater aansluit bij de behoefte. Daarnaast is de toekomstige behoefte aan sportaccommodaties en overdekt zwemwater in kaart gebracht.

Leeswijzer: in hoofdstuk 2 komen ontwikkelingen en prognoses aan bod die relevant zijn bij sportcapaciteitsvraagstukken. Hoofdstuk 3 behandelt het aanbod van, behoefte aan en gebruik van binnensportruimte. In hoofdstuk 4 komt de behoefteberaming van de verschillende buitensporten aan bod. Daarnaast wordt in hoofdstuk 4 de ruimteclaim voor de aanvullende behoefte aan buitensportvoorzieningen behandeld. In hoofdstuk 5 wordt het aanbod en spreiding aan openbaar overdekt zwemwater besproken. In hoofdstuk 6 geeft de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Ruimte voor sport in Almere, vraag-aanbod analyse binnen- en buitensport en verkenning overdekt zwemwater

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Karin Wezenberg-Hoenderkamp
Jeroen Brus

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

binnensportaccommodaties
binnenzwembaden
buitensportaccommodaties
gemeenten
sportaanbod