Visie & Beleidsplein

European Para Championships the Netherlands 2023

een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse Topsportevenementenstrategie 2021-2030?

Hover, P., & Heijnen, E. (2021). European Para Championships the Netherlands 2023: een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse Topsportevenementenstrategie 2021-2030?. Utrecht: Mulier Instituut.

Doel van dit verkennend onderzoek uitgevoerd door het Mulier Instituut in opdracht van NOC*NSF is het verstrekken van inzicht in de wijze waarop de European Para Championships (EPC) bij kunnen dragen aan de Nederlandse Topsportevenementen Strategie 2021-2030 (NTS).

Hiervoor zijn semigestructureerde interviews met sleutelpersonen (experts op het gebied van sport, sportevenementen en sporten met een beperking) afgenomen, zijn data geanalyseerd en heeft documentanalyse plaatsgevonden.

Leeswijzer: hoofdstuk 2 gaat in op de EPC en de NTS. Daarna wordt in hoofdstuk 3 verslag gedaan van de interviews met sleutelpersonen. In hoofdstuk 4 zijn de resultaten van de literatuurstudie geschetst. Tot slot worden in hoofdstuk 5 de onderzoeksvragen beantwoord. Een samenvatting is aan het begin van dit rapport opgenomen.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

European Para Championships the Netherlands 2023: een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse Topsportevenementenstrategie 2021-2030?

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Paul Hover
Eva Heijnen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Europa
NOC*NSF
gehandicaptensporten
topsportevenementen