Visie & Beleidsplein

Het belang van sporten in groepsverband

voor jeugd en jongvolwassenen

Kooijman, R., Vlaardingenbroek, S., Balledux, M., & Kraak, A. (2021). Het belang van sporten in groepsverband: voor jeugd en jongvolwassenen. Utrecht: Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Op verzoek van het Outbreak Management Team heeft het Nederlands Jeugdinstituut, met hulp van het Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut, onderzocht welke betekenis sporten in groepsverband heeft voor de gezondheid, het welzijn en de maatschappelijke participatie van jeugd en jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar. In verband met corona gelden voor volwassenen beperkingen voor het sporten in groepsverband.

Om te bepalen welke gevolgen deze maatregelen kunnen hebben voor jongvolwassenen zijn bestaande bronnen geanalyseerd. Daarbij lag de focus op het effect van bewegen en sporten in teamverband op de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van jongvolwassenen. Omdat de analyse van gegevens over jongvolwassenen beperkte resultaten opleverde, is de focus verbreed naar de leeftijdsgroep van 0 tot 35 jaar. 

Uitgever(s): Nederlands Jeugdinstituut (NJi),

Download(s)

Het belang van sporten in groepsverband : voor jeugd en jongvolwassenen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Roos Kooijman
Sylvia Vlaardingenbroek
Marielle Balledux
Anita Kraak

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

corona virus
gezondheid
jeugd
jongeren
participatiemogelijkheden
sociale netwerken
sportbeoefening
welzijn