Visie & Beleidsplein

De coach-ouderrelatie in de topsport: wat valt er te winnen?

een kwalitatief onderzoek naar de ervaren relatie tussen talentcoaches en talentouders van Utrechtse topsportverenigingen

Suijlekom, A. van (2020). De coach-ouderrelatie in de topsport: wat valt er te winnen?: een kwalitatief onderzoek naar de ervaren relatie tussen talentcoaches en talentouders van Utrechtse topsportverenigingen. Utrecht: Universiteit Utrecht.

In de talentontwikkelingsfase blijkt de coach-ouderrelatie zowel theoretisch als praktisch een onderbelichte zijde van de sportieve driehoek (coach/ouder/sporter) te zijn. Om meer inzicht te verkrijgen in de aard en eigenschappen van deze relatie, is in deze mastersciptie de coach-ouderrelatie in de specialisatiefase onderzocht.

Hiervoor zijn drie talentcoaches, zes talentouders en drie sporttalenten in open interviews gevraagd naar hun ervaringen over de coach-ouderrelatie.

Het onderzoek laat het belang zien van het implementeren van kennis over de coach-ouderrelatie in coachopleidingen. Om de curriculumontwikkeling van coachopleidingen te optimaliseren, bevat dit onderzoek concrete aanbevelingen met betrekking tot de coach-ouderrelatie.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

De coach-ouderrelatie in de topsport: wat valt er te winnen?

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Agnes van Suijlekom

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

coaches
ouders
talenten
talentontwikkeling