Visie & Beleidsplein

Het BGM-boek

bewegingsgeoriënteerde ordeningsprincipes voor de PMT-praktijk

Blink, M. van den, Dijk, F., & Verschuur, P. (2019). Het BGM-boek: bewegingsgeoriënteerde ordeningsprincipes voor de PMT-praktijk. Deventer: ...daM uitgeverij.

De Bacheloropleiding PMT – Psychomotorische Therapie - van Hogeschool Windesheim richt zich onder andere op de bewegingsgeoriënteerde praktijk van de psychomotorisch therapeut. Het gaat daarbij om de vraag hoe bewegingsactiviteiten in een PMT-context kunnen worden ingezet om tegemoet te komen aan psychosociale hulpvragen. De methodieken die daartoe zijn ontwikkeld en doorontwikkeld tot methodische ontwerplijnen, zijn samengebracht in dit boek over BewegingsGeoriënteerde Methodieken.

In Het BGM-boek wordt lezers stapsgewijs geleerd na te denken over welke keuzes je moet maken om van een sessiedoelstelling naar een bewegingsactiviteit te geraken waaraan de cliënt betekenis kan ontlenen in het licht van zijn hulpvraag. Vijftien belangrijke ordeningsprincipes worden beschreven en toegepast op vier casussen. Iedere casus valt binnen een probleemgebied waarin de psychomotorisch therapeut vaak door de cliënt bevraagd wordt: motivatie, stress, weerbaarheid en impulsiviteit.

Foto’s verduidelijken de praktijkvoorbeelden. Voor PMT’ers in het werkveld kan deze uitgave helpend en ondersteunend zijn om sessies voor te bereiden en te analyseren.

Uitgever(s): ...daM uitgeverij,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Martin van den Blink
Fred Dijk
Paul Verschuur

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Beweegrichtlijn
beweegstimulering
bewegingsonderwijs
motorische achterstand
oefentherapie