Visie & Beleidsplein

Sportverenigingen, hoofdstuk 3

een selectie uit de Monitor Sport en corona III - de gevolgen van coronamaatregelen voor de sportsector

Hoeijmakers, R., Kalmthout, J. van, & Eldert, P. van (2021). Sportverenigingen, hoofdstuk 3: een selectie uit de Monitor Sport en corona III - de gevolgen van coronamaatregelen voor de sportsector. In I. Pulles, Monitor Sport en corona III (pp. 22-43)

Dit document bevat het hoofdstuk ‘Sportverenigingen’ uit de Monitor Sport en corona III -  De gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector.

Dit losse hoofdstuk is geschikt voor wie specifiek geïnteresseerd is in de gevolgen van de coronamaatregelen voor sportverenigingen, in het bijzonder de financiële gevolgen. Het hoofdstuk gaat over de gevolgen voor ledenontwikkeling en -binding, financiële huishouding, overlevingsstrategieën, het gebruik van ondersteuningsmaatregelen en de veerkracht van verenigingen.

Dit document is geen zelfstandige rapportage, maar een selectie uit de Monitor Sport en corona III, ter bevordering van de leesbaarheid en het gebruiksgemak.

De gehele rapportage is hier te vinden. De managementsamenvatting van het rapport is hier te vinden.

Uitgever(s):

Download(s)

Sportverenigingen, hoofdstuk 3: een selectie uit de Monitor Sport en corona III - de gevolgen van coronamaatregelen voor de sportsector

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Resie Hoeijmakers
Janine van Kalmthout
Peter van Eldert

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

corona virus
financiering
leden
sportverenigingen
weerbaarheid