Visie & Beleidsplein

Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein

handreiking voor professionals

Lusse, M., & Kassenberg, A. (2021). Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein: handreiking voor professionals. Rotterdam: Hogeschool Rotterdam.

Deze handreiking biedt werkwijzen voor professionals in het sociaal domein om armoede te signaleren en kinderen, jongeren en ouders in armoede te ondersteunen en stimuleren. Hiertoe biedt de handreiking een denk- en werkkader voor een passende en haalbare rol voor deze professionals in het omgaan met gezinnen die in armoede leven. De focus ligt op het versterken van het welzijn en de ontwikkelmogelijkheden van kinderen en jongeren, zodat zij kunnen leven, in plaats van vooral overleven. Dit vereist een integrale aanpak, waarbij professionals vanuit verschillende (gemeentelijke) domeinen doelgericht met elkaar samenwerken.

Deze handreiking is onderdeel van een drieluik over omgaan met kinderarmoede voor professionals in het onderwijs, sociaal domein en de jeugdgezondheid. De handreiking stelt de uitvoering centraal, maar biedt ook handvatten voor beleidsmakers en leidinggevenden in het sociaal domein.

Uitgever(s): Hogeschool Rotterdam, Hanzehogeschool Groningen,

Download(s)

Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein : handreiking voor professionals

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Mariëtte Lusse
Annelies Kassenberg

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

armoede
jeugd
jongeren
kinderen
ouders
sociaal beleid
vrijetijdsbesteding