Visie & Beleidsplein

Topsportbegeleiders spelen belangrijke rol bij stimuleren dopingvrije sport

vijf vragen over de rol van topsportbegeleiders en hun houding tegenover het gebruik van prestatiebevorderende middelen in de topsport

Suijlekom, A. van (2021). Topsportbegeleiders spelen belangrijke rol bij stimuleren dopingvrije sport: vijf vragen over de rol van topsportbegeleiders en hun houding tegenover het gebruik van prestatiebevorderende middelen in de topsport. Sport & Strategie.

Het gebruik van prestatiebevorderende middelen (waaronder doping) is in de topsport een bekend gegeven. Welke invloed hebben coaches, medisch begeleiders (sportartsen en voedingskundigen) en naasten (ouders en partners) op de keuze om wel of geen doping te gebruiken? Hoe kijken deze topsportbegeleiders zelf aan tegen het gebruik van doping en de rol die zij daarin spelen? Het Mulier Instituut heeft hier, in opdracht van de Nederlandse Dopingautoriteit, onderzoek naar gedaan.

Onderzoeker Agnes van Suijlekom, junior onderzoeker bij het Mulier Instituut beantwoordt vijf vragen over deze studie in dit online artikel voor Sport & Strategie van 27 juli 2021.

Uitgever(s): Arko Sports Media,

Download(s)

Topsportbegeleiders spelen belangrijke rol bij stimuleren dopingvrije sport. Vijf vragen over de rol van topsportbegeleiders en hun houding tegenover het gebruik van prestatiebevorderende middelen in de topsport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Agnes van Suijlekom

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

coaches
doping
medische begeleiding
topsporters