Visie & Beleidsplein

Het boek voor jonge teamleiders

6 zekerheden voor een goede start als leidinggevende

Lugt, J. van der (2020). Het boek voor jonge teamleiders: 6 zekerheden voor een goede start als leidinggevende. Amsterdam/Antwerpen: Business contact.

Jelle van der Lugt beschrijft in ‘Het boek voor jonge teamleiders’ hoe het was om als 24-jarige teamleider te zijn bij het Vattenfall Solar Team van de TU Delft. Aan hem de spannende taak om met een team van studenten een zonneauto te bouwen die tijdens een achtdaagse race in Zuid-Afrika de concurrentie kon verslaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leidinggeven aan een team?

In dit boek deelt Jelle zijn ervaringen en beschrijft hij zes zekerheden die hij heeft ontdekt om met overtuiging aan de slag te gaan als beginnend leidinggevende: bouwen aan je team, werken aan vertrouwen, doelen stellen en resultaten behalen, verantwoordelijkheid nemen en geven, coaching en reflectie. De zekerheden geven je de focus om je met het team snel te ontwikkelen en aandacht te besteden aan wat voor jullie van belang is.

Met aansprekende persoonlijke voorbeelden, handige modellen, lessen van teamcoaches Marc Lammers en Mark Tigchelaar, en adviezen van onder meer Jeroen Dijsselbloem zorgt ‘Het boek voor jonge teamleiders’ ervoor dat je met plezier en vertrouwen kunt beginnen aan je eerste jaar als teamleider.

Uitgever(s): Business contact,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jelle van der Lugt

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

leiderschap
management
persoonlijkheid