Visie & Beleidsplein

Een beweegvriendelijke omgeving is meer dan speelplekken

Noordzij, J.M. (2021, november). Een beweegvriendelijke omgeving is meer dan speelplekken. Sport & Strategie 15 (pp. 30-31)

Sporten en bewegen in de openbare ruimte hebben een enorme vlucht genomen. Onder invloed van de coronapandemie werden wandelende thuiswerkers met de Ommetje-app in de hand en bootcampers in het park steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Waar we eerst nog gewend waren om mensen te stimuleren om naar de parken en bossen te gaan, moesten we nu maatregelen nemen om extreme drukte te voorkomen. De pandemie heeft daarmee bijgedragen aan een hernieuwde waardering voor de openbare ruimte als plek om te sporten en te bewegen.

Een goede ontwikkeling, maar ook een die nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Hoe zorgen we ervoor dat al die wandelaars en bootcampers ook na de pandemie in beweging blijven? Welke rol kan de openbare ruimte spelen in het faciliteren van sporten en bewegen en hoe kunnen we de openbare ruimte zo beweegvriendelijk mogelijk inrichten? De auteur, onderzoeker bij het Mulier Instituut, gaat in op deze vragen. Het artikel verscheen in het vaktijdschrift Sport & Strategie van november 2021.

Uitgever(s): Arko Sports Media,

Download(s)

Een beweegvriendelijke omgeving is meer dan speelplekken

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Mark Noordzij

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beweegvriendelijke omgeving
openbare ruimte