Visie & Beleidsplein

Atlas voor gemeenten 2021

de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten vergeleken

Berg, N. van den, Burema, F., Veldkamp, J., & Woerkens, C. van (2021). Atlas voor gemeenten 2021: de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten vergeleken. Nijmegen: R&Z boeken.

Hoe aantrekkelijk is uw gemeente voor verhuizende huishoudens? Wat is de sociaaleconomische positie van de bevolking in uw gemeente? En hoe hebben deze twee indicatoren zich ontwikkeld in de afgelopen tien jaar?

De Atlas voor gemeenten 2021 vergelijkt de 50 grootste gemeenten van Nederland op meer dan 50 indicatoren en laat voor veel van die indicatoren ook de ontwikkeling in de tijd zien.

Ingedeeld langs de vertrouwde thema’s bevolking, sociaaleconomische positie en woonaantrekkelijkheid bevat deze Atlas een schat aan informatie die inzicht geeft in het wel en wee van gemeenten.

Hoe ontwikkelt de bevolking zich als je inzoomt op verschillende leeftijdsklassen en segmenten? Hoe is het gesteld met werkloosheid voor verschillende leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus? En welke factoren dragen het meeste bij aan de aantrekkelijkheid van uw gemeente? Is dat de woningvoorraad, het voorzieningenniveau of de veiligheid? Het antwoord vindt u in de Atlas voor gemeenten 2021.

Uitgever(s): R&Z boeken,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Nadine van den Berg
Francine Burema
Joran Veldkamp
Clemens van Woerkens

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

atlassen
gemeenten
kwantitatief onderzoek