Visie & Beleidsplein

Van binnen sporten naar buiten sporten. Of thuis!

veranderingen sportaccommodatiegebruik tijdens de coronapandemie

Grubben, M, & Hoekman, R.H.A. (2021, december). Van binnen sporten naar buiten sporten. Of thuis!: veranderingen sportaccommodatiegebruik tijdens de coronapandemie. Sportaccom 33 (pp. 38-45)

Hoewel het belang van sporten en bewegen tijdens de coronapandemie werd benadrukt, hebben de coronamaatregelen tot gevolg dat het moeilijker is om te (blijven) sporten. Dit geldt voor sommige typen sportaccommodaties meer dan voor anderen.

In dit artikel dat verscheen in het vaktijdschrift Sportaccom van december 2021 brengen de auteurs in beeld in hoeverre de sportdeelname en het gebruik van sportaccommodaties zijn veranderd tussen 2019 (voor corona) en de periode maart-mei 2021 (tijdens corona).

Hierbij richten zij zich op veranderingen in sportdeelname in een sportaccommodatie binnen, op een sportaccommodatie buiten, in de openbare ruimte of thuis. Bovendien wordt gekeken of er verschillen zijn tussen laag- en hoogopgeleiden en mensen die meer of minder thuis zijn gaan werken in de verandering in sportdeelname en sportaccommodatiegebruik.

Uitgever(s): Arko Sports Media,

Download(s)

Van binnen sporten naar buiten sporten. Of thuis!: veranderingen sportaccommodatiegebruik tijdens de coronapandemie

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Malou Grubben
Remco Hoekman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

corona virus
lichaamsbeweging
sportaccommodaties