Visie & Beleidsplein

Raming aantal beroepssporters in Nederland

Hover, P., Reijgersberg, N., & Bottenburg, M. van (2009). Raming aantal beroepssporters in Nederland. Utrecht: Mulier Instituut.

Ter verbetering van de arbeidsverhoudingen in de topsport voeren de Wergeversorganisatie in de Sport (WOS) en NL Sporter een onderzoek uit met financiële steun van het ministerie van VWS. Voor dit onderzoek is inzicht gewenst in het aantal beroepssporters in Nederland. Omdat gegevens over dit aantal tot dusverre ontbraken, hebben de WOS en NL Sporter besloten hiernaar onderzoek te laten doen.

Dit onderzoek is uitgevoerd door het Mulier Instituut, onder eindverantwoordelijkheid van prof. dr. Maarten van Bottenburg van de Universiteit Utrecht. De centrale vraag luidt: hoeveel beroepssporters zijn er in Nederland naar schatting actief? Bij het beantwoorden van deze vraag zijn ook beroepssporters met een niet-Nederlandse nationaliteit meegerekend.

In deze rapportage worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd, met vermelding van de gehanteerde onderzoeksmethode.

Uitgever(s): Mulier Instituut, Universiteit Utrecht,

Download(s)

Raming aantal beroepssporters in Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Paul Hover
Niels Reijgersberg
Maarten van Bottenburg

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

sportbonden
topsporters