Visie & Beleidsplein

Buurtsportcoaches in Den Haag

eerste inzichten in maatschappelijke veranderingen door de inzet van buurtsportcoaches in Den Haag

Schrijvers, L., & Eekeren, F. van (2021). Buurtsportcoaches in Den Haag: eerste inzichten in maatschappelijke veranderingen door de inzet van buurtsportcoaches in Den Haag. Den Haag: Haagse Hogeschool.

Dit onderzoeksrapport geeft antwoord op vier onderzoeksvragen:

  • Welke voorbeelden van maatschappelijke veranderingen zijn zichtbaar in de (inter)nationale literatuur over buurtsportcoaches en vergelijkbare sportief-maatschappelijke interventies?
  • Welke maatschappelijke veranderingen zijn zichtbaar in de Haagse context als gevolg van de inzet van de buurtsportcoach Sport & Gezondheid volgens diverse stakeholders?
  • Welke maatschappelijke veranderingen zijn zichtbaar in de Haagse context als gevolg van de inzet van de streetsportcoach volgens diverse stakeholders?
  • Welke factoren zijn bevorderend voor het bereiken van maatschappelijke veranderingen door de buurtsportcoach en streetsportcoach volgens diverse stakeholders?

Uitgever(s): Haagse Hogeschool,

Download(s)

Dit onderzoeksrapport geeft antwoord op vier onderzoeksvragen: 1. Welke voorbeelden van maatschappelijke veranderingen zijn zichtbaar in de (inter)nationale literatuur over buurtsportcoaches en vergelijkbare sportief-maatschappelijke interventies? 2. Welk

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Liset Schrijvers
Frank van Eekeren

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

achterstandsbuurten
buurtsportcoaches
evaluatie
maatschappelijke effecten
wijkaanpak
wijken