Visie & Beleidsplein

Onderzoeksrapportage impact Dutch Grand Prix Zandvoort 2021

economische en sociale impact van de Dutch Grand Prix voor bezoekers, bewoners en bedrijven

Zegers, K., Klijs, J., Vlems, F., Ratgers, L., & Graaf, J. van de (2022). Onderzoeksrapportage impact Dutch Grand Prix Zandvoort 2021: economische en sociale impact van de Dutch Grand Prix voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Breda: Breda University.

De gemeente Zandvoort en de organisatie van de Dutch Grand Prix hebben Breda University of Applied Sciences (BUas) gevraagd om de economische, sociale en maatschappelijke impact van het evenement Dutch Grand Prix en haar side events (zoals verenigd in Zandvoort Beyond) te onderzoeken. Dit onderzoeksrapport geeft de resultaten weer en licht toe hoe tot deze resultaten gekomen is.

Het onderzoek is uitgevoerd met gestructureerde vragenlijsten afgenomen onder bezoekers van het circuit, bezoekers aan het dorp Zandvoort, bewoners van Zandvoort, ondernemers van Zandvoort. Daarnaast is aanvullende informatie opgevraagd bij de organisatie van de Dutch Grand Prix, Stichting Zandvoort Beyond, Zandvoort Marketing en de gemeente Zandvoort.

Uitgever(s): Breda University,

Download(s)

Onderzoeksrapportage impact Dutch Grand Prix Zandvoort 2021, economische en sociale impact van de Dutch Grand Prix voor bezoekers, bewoners en bedrijven

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Kristel Zegers
Jeroen Klijs
Fabiën Vlems
Liedewei Ratgers
Jur van de Graaf

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

autosport
bedrijfsleven
bezoekers
effectmeting
kosten-batenanalyse
sportevenementen