Visie & Beleidsplein

Handboek posttraumatische stresstoornissen.

Vermetten, E., Kleber, R. J., & Hart, O. van der (2021). Handboek posttraumatische stresstoornissen.. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

Dit handboek geeft een overzicht van klinische en wetenschappelijke inzichten van waaruit praktisch toepasbare hulp mogelijk is voor mensen met een vorm van PTSS.

Uitgangspunten zijn dat er verschillende vormen van posttraumatische stressstoornissen zijn (van enkelvoudige tot complexe posttraumatische stress en dissociatieve stoornissen) en dat de zorg breed geschakeerd is (van preventie en opvang in een organisatie tot allerlei geavanceerde vormen van psychotherapie en farmacotherapie), voor zowel kinderen als volwassenen.

Gekozen is voor een brede benadering, waarbij aandacht is voor niet alleen klinische aspecten maar ook maatschappelijke en biologische processen.

Het handboek ‘Posttraumatische stressstoornissen’ is bedoeld voor hulpverleners, medewerkers en wetenschappers die te maken krijgen met effecten van blootstelling aan schokkende gebeurtenissen.

Uitgever(s): Boom uitgevers Amsterdam, De Tijdstroom,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Eric Vermetten
Rolf Kleber
Onno van der Hart

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gezondheid
stress