Visie & Beleidsplein

Evaluatie van een integrale aanpak: omgaan met complexiteit

samenvatting van wetenschappelijk ‘debate’-artikel

Huiberts, I., Singh, A.S., & Collard, D.C.M. (2022). Evaluatie van een integrale aanpak: omgaan met complexiteit: samenvatting van wetenschappelijk ‘debate’-artikel. Utrecht: Mulier Instituut.

Voor gezondheidsbevordering worden steeds vaker integrale aanpakken gebruikt: aanpakken die worden uitgevoerd samen met mensen uit de gemeenschap. Maar hoe evalueer je zo’n aanpak? Daarover schrijven onder andere onderzoekers Irma Huiberts, Amika Singh en Dorine Collard van het Mulier Instituut in het International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity.

In dit artikel leggen ze uit waarom de traditionele manier van evalueren minder geschikt is voor deze aanpak. Vervolgens stellen ze een nieuwe manier voor, die is ontwikkeld voor de JOGG-aanpak. Aan de hand van die aanpak laten ze zien hoe deze nieuwe manier van evalueren past bij de complexiteit van integrale aanpakken.

Het hele artikel (in het Engels), gepubliceerd op 24 maart 2022 in het wetenschappelijk tijdschrift 'International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity' is hier te lezen.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Evaluatie van een integrale aanpak: omgaan met complexiteit, samenvatting van wetenschappelijk ‘debate’-artikel

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Irma Huiberts
Amika Singh
Dorine Collard

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Jongeren Op Gezond Gewicht (project)
jongeren
obesitas
overgewicht
preventieve gezondheidszorg