Visie & Beleidsplein

Tussenstand breedtesportimpuls voor gemeenten, provincies en bonden in 2004

2-meting evaluatieonderzoek breedtesportimpuls

Vries, R. de, & Eck, J. van (2005). Tussenstand breedtesportimpuls voor gemeenten, provincies en bonden in 2004: 2-meting evaluatieonderzoek breedtesportimpuls. Den Haag: Ministerie van VWS.

Tussenevaluatie van de Breedtesportimpuls (BSI). De BSI, die startte in 2000 en eindigt in 2009, is een stimuleringsregeling die bedoeld is om gemeenten te ondersteunen bij het opzetten van projecten die bijdragen aan een structurele verbetering van het lokale sportaanbod. Doel daarbij is de waarde van sport te benutten bij het oplossen van sociale en maatschappelijke problemen. Uit deze tussentijdse evaluatie blijkt dat het sportbeleid door de impuls in veel gemeenten méér is geworden dan voornamelijk accommodatiebeleid. Het hoogste bedrag in de BSI tot en met 2004 (ruim 13 miljoen euro) is ingezet op projecten rond Buurt en Sport. Ruim 11 miljoen euro is besteed aan projecten rond Onderwijs en Sport.

Uitgever(s): Ministerie van VWS,

Download(s)

Tussenstand breedtesportimpuls voor gemeenten, provincies en bonden in 2004 : 2-meting evaluatieonderzoek breedtesportimpuls

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Rob de Vries
Jan van Eck

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleidsevaluatie
breedtesportimpuls
gemeenten
tijdelijke regelingen