Visie & Beleidsplein

Sociaal en cultureel rapport 1974

Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) (1975). Sociaal en cultureel rapport 1974. 's-Gravenhage: Staatsuitgeverij.

Een van de redenen waarom het Sociaal en Cultureel Planbureau per 1 januari 1974 is opgericht, is de wens van de Regering dat alle betrokkenen bij dit beleid (uitvoerende werkers, politici, bestuurders, ambtenaren, studenten of zomaar geïnteresseerden), op gezette tijden, herinnerd worden aan het lot van de mensen voor wie alle beleidsinspanningen bedoeld zijn.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau is daarom opgedragen periodiek een Sociaal en Cultureel Rapport te vervaardigen. Een rapport dat de stand van zaken op maatschappelijk en cultureel gebied en de bewegingen, die daarin gaande zijn, beschrijft.

Dit rapport 1974 is het eerste van een serie. De nadruk is gelegd op de totaliteit van het terrein, hetgeen betekent dat specialisten op de deelterreinen weinig aan hun trekken zijn gekomen.

Leeswijzer
2Deel 1 toont de samenvattende beschouwingen. In deel 2 wordt ingegaan op algemene ontwikkelingen, zoals demografie, economie en ruimte en milieu. Deel 3 behandelt de terreinen van sociaal en cultureel welzijn, zoals gezondheid, wonen arbeid, onderwijs, participatie en sociale zekerheid. Deel 4 bevat onderzoek over concentraties van tekorten.

Uitgever(s): Staatsuitgeverij,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bevolkingsontwikkeling
maatschappelijke ontwikkeling
sociaal-cultureel werk
welzijn