Visie & Beleidsplein

Monitoring bezoek aan buitenzwemwater in en om Utrecht

een veldwerkonderzoek in de zomer van 2021

Hollander, E., & Wezenberg-Hoenderkamp, K. (2021). Monitoring bezoek aan buitenzwemwater in en om Utrecht: een veldwerkonderzoek in de zomer van 2021. Utrecht: Mulier Instituut.

Op zomerse dagen worden buitenzwemplekken in en om Utrecht veel bezocht. Omdat cijfers over beschikbare en gebruikte capaciteit niet aanwezig zijn, heeft de gemeente Utrecht het Mulier Instituut gevraagd onderzoek te verrichten: is het op basis van het bezoek aan buitenzwemplekken in Utrecht wenselijk om het aantal officiële buitenzwemplekken in de stad uit te breiden en/of de (capaciteit/inrichting) van huidige officiële buitenzwemplekken aan te passen?

Leeswijzer
In hoofdstuk 2 van deze rapportage worden de uitvoering van het veldwerk in de zomer van 2021 beschreven. In hoofdstuk 3 staat het bezoek aan de buitenzwemplekken centraal. Hier worden kenmerken van het aantal bezoeken en de bezoekers beschreven. In hoofdstuk 4 worden de resultaten uit de vragenlijsten weergegeven, met aandacht voor de bezoekredenen, verbeterpunten van de buitenzwemplekken volgens de bezoekers en ervaringen van de bezoekers met de drukte bij de buitenzwemplek. In hoofdstuk 5 zijn de conclusies en aanbevelingen opgenomen.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Monitoring bezoek aan buitenzwemwater in en om Utrecht: een veldwerkonderzoek in de zomer van 2021

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Eef Hollander
Karin Wezenberg-Hoenderkamp

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Utrecht
bezoekers
zwemlocatie
zwemwater