Visie & Beleidsplein

Implementatie

effectieve verbetering van de patiëntenzorg

Wensing, M., & Grol, R. (2017). Implementatie: effectieve verbetering van de patiëntenzorg. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

In 'Implementatie' ligt de nadruk op het verbeteren van het handelen van artsen, verpleegkundigen, paramedici, andere zorgverleners, en de teams waarin zij werken. De patiënt staat hierbij centraal.

Deze uitgave geeft een toegankelijk overzicht van het wetenschappelijk onderzoek en de theorieën op het gebied van implementatie. Het beantwoordt bijvoorbeeld de vraag hoe het komt dat veel waardevolle inzichten, hulpmiddelen, programma’s en best practices de weg naar de praktijk niet vinden. En andersom hoe het kan dat er soms werkwijzen gebruikt worden waarvan is aangetoond dat ze geen meerwaarde hebben voor patiënten of burgers.

Dit boek bevat veel concrete voorbeelden van verandertrajecten in Nederland en daarbuiten. Bij het boek horen digitale verrijkingen, zoals samenvattingen van de hoofdstukken en toetsen met multiplechoicevragen en stellingen.

Het boek helpt zorgverleners, leidinggevenden, staffunctionarissen, beleidsmakers en onderzoekers om patiëntenzorg op een effectieve manier te verbeteren. Het geeft een praktische, stapsgewijze aanpak voor de implementatie van innovatie in de gezondheidszorg, die rekening houdt met de weerbarstigheid van de praktijk.

Uitgever(s): Bohn Stafleu van Loghum,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Michel Wensing
Richard Grol

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gezondheid
implementatie
patiënten
theorieën