Visie & Beleidsplein

Gevolgen energiecrisis voor sportverenigingen

een notitie over een peiling onder sportverenigingen

Dalhuisen, C, Kalmthout, J. van, & Eldert, P. van (2023). Gevolgen energiecrisis voor sportverenigingen: een notitie over een peiling onder sportverenigingen. Utrecht: Mulier Instituut.

Voor een snelle peiling naar de gevolgen van de gestegen energiekosten voor sportverenigingen heeft het Mulier Instituut een vragenlijst uitgezet.

De ‘open link’ naar de vragenlijst zijn verspreid via sociale media en met medewerking van NOC*NSF onder de sportbonden. Dat waren met name bonden waar accommodatiezaken aan de orde zijn.

De data zijn verzameld van 3 tot en met 14 februari 2023.

In deze notitie zijn de eerste resultaten gebaseerd op een responsgroep van 396 sportverenigingen in Nederland. De responsgroep bestaat voor de helft uit voetbalverenigingen. Daarnaast zijn jeu-de-boules-, handboog-, schietsport- en omnisportverenigingen sterk vertegenwoordigd in de responsgroep.

De responsgroep vormt daarmee geen goede afspiegeling van de sportverenigingen in Nederland. Maar de peiling geeft wel een eerste beeld van een groep sportverenigingen waarbij het beheer van de accommodatie en daarmee energiekosten aan de orde zijn.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Gevolgen energiecrisis voor sportverenigingen: een notitie over een peiling onder sportverenigingen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Chris Dalhuisen
Janine van Kalmthout
Peter van Eldert

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

energie
sportverenigingen