Visie & Beleidsplein

GRAS natuurlijk!

Bos, E. (2015). GRAS natuurlijk!. Nijmegen: NWST NeWSTories bv.

Gras Natuurlijk! biedt beheerders, beleidsmedewerkers, uitvoerders, bestuurders en vrijwilligers van verenigingen informatie over gras en praktische tips voor het beheer en onderhoud van grassportvelden.

Kunstgras is een hot topic bij gemeenten en verenigingen, maar een goed aangelegd en goed onderhouden grasveld is eveneens in staat intensief gebruik te verdragen. Gras Natuurlijk! kiest nadrukkelijk géén partij voor gras. Wel wil het bijdragen aan de informatievoorziening over gras voor iedereen die bij planning, beheer, aanleg en onderhoud van sport-, golf- en recreatieterreinen betrokken is. De nadruk ligt op het beheer en onderhoud van grasvelden, maar ook de afweging tussen gras, kunstgras en andere alternatieven komt ter sprake.

Gras Natuurlijk! biedt zowel uitgebreide achtergrondinformatie als praktisch toepasbare tips, schetst dilemma’s, accentueert discussiepunten en tempert hier en daar de soms overspannen verwachtingen van nieuwe ontwikkelingen. Een deel van de inhoud stoelt op onderzoek en cijfers. Het grootste deel is gebaseerd op ervaringen en eigen inzichten van de schrijver en andere spelers in de branche. Door het inzien van dit boek weet de gebruiker meer over de duurzaamheid van grassportvelden, het belang van gezond gras én een gezonde bodem en over het onderhoud dat daarvoor noodzakelijk is. De fieldmanager en de vrijwilliger kunnen na het lezen direct aan de slag!

Uitgever(s): NWST NeWSTories bv,

Download(s)

GRAS natuurlijk!

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Ernst Bos

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beheervormen
kunstgras
sportvelden