Visie & Beleidsplein

Investeren in vitale ouderen

een verklaringsmodel van veranderingen in hulpbronnen en participatie op welbevinden in de vergrijzende samenleving

Campen, C. van, Iedema, J., & Haan, J. de (2024). Investeren in vitale ouderen: een verklaringsmodel van veranderingen in hulpbronnen en participatie op welbevinden in de vergrijzende samenleving. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.

Het rapport Investeren in vitale ouderen van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) geeft inzichten en handvatten om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren en het vermogen van vitale ouderen te vergroten om bij te dragen aan de samenleving.

Het onderzoek toont aan dat beleid niet alleen gericht dient te zijn op zorg en ondersteuning van hulpbehoevende ouderen maar ook op het investeren in vitale ouderen.

Deze investering vergroot niet alleen het welbevinden van ouderen; het helpt hen daardoor ook actief te blijven bijdragen aan de samenleving én het zorgt ervoor dat ze minder snel zorg en ondersteuning nodig hebben.

Uitgever(s): Sociaal en Cultureel Planbureau,

Download(s)

Investeren in vitale ouderen: een verklaringsmodel van veranderingen in hulpbronnen en participatie op welbevinden in de vergrijzende samenleving

Download PDF

Visualisatie van het welbevinden participatie hulpbronnen-model

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Cretien van Campen
Jurjen Iedema
Jos de Haan

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

fitheid
ouderen
ouderenbeleid