Visie & Beleidsplein

Het sportbeleid voor het hbo

Leeuw, J. de, Aussems, J., Bezooijen, B. van, & Weijermars, J. (2022). Het sportbeleid voor het hbo. Nieuwegein: Arko Sports Media.

Het sportbeleid voor het hbo bestaat uit acht hoofdstukken. Het begint met een inleidend hoofdstuk over de organisatie van de Nederlandse sportwereld. Daarna volgen drie hoofdstukken over sportbeleid: wat is beleid; geschiedenis van het sportbeleid; huidig sportbeleid NOC*NSF, rijksoverheid en gemeenten.

Vervolgens vier hoofdstukken over onderwerpen die het sportbeleid in Nederland raken: sportparticipatie, de sportvereniging, sociale functies van sport; sport, commercie en media.

Elk hoofdstuk eindigt met een paragraaf voor didactische verwerking: vragen, opdrachten en debatstellingen. De theorie wordt verhelderd aan de hand van praktijkvoorbeelden (cases) die betrekking hebben op sportbeleid. Om zelfstandig studeren te vergemakkelijken is een uitgebreide index opgenomen.

Het boek is geschikt als leermiddel bij cursussen over het leergebied ‘sportbeleid’ op sportgerelateerde hbo-opleidingen. De uitgave is ook bruikbaar als achtergrond voor professionals die werkzaam zijn in sportorganisaties en niet-sportorganisaties met sport als middel.

Uitgever(s): Arko Sports Media,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jan de Leeuw
Janneke Aussems
Bart van Bezooijen
Jeroen Weijermars

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bewegingsonderwijs
hoger beroepsonderwijs