Visie & Beleidsplein

Ruimte voor zaalsport en bewegingsonderwijs in Gouda

inzichten voor een strategisch huisvestingsplan

Schadenberg, B., & Heijden, J. van der (2024). Ruimte voor zaalsport en bewegingsonderwijs in Gouda: inzichten voor een strategisch huisvestingsplan. Utrecht: Mulier Instituut.

Deze rapportage geeft inzicht in de accommodatiebehoefte vanuit de zaalsport en het bewegingsonderwijs in de gemeente Gouda. Duidelijk wordt hoe het is gesteld met de verhouding tussen aanbod en behoefte, en in hoeverre aanpassingen nodig zijn gelet op verwachte ontwikkelingen. Het Mulier Instituut voerde het onderzoek uit in opdracht van de gemeente Gouda.

De volgende referentiecijfers worden vergeleken tussen Gouda en:

  • het landelijke gemiddelde (Nederland);
  • het gemiddelde van de VSG-regio Hollands-Midden, waaronder de gemeente Gouda valt en
  • het gemiddelde van vergelijkbare gemeenten op basis van stedelijkheid en omvang, namelijk: Leidschendam-Voorburg, Nissewaard, Rijswijk, Schiedam, Veenendaal en Vlaardingen.

Leeswijzer
De beleidscontext waarin de aanbodbehoefteanalyses zich afspelen, en relevante trends en ontwikkelingen voor de toekomst worden in hoofdstuk 2 beschreven. In hoofdstuk 3 staat het aanbod van binnensportaccommodaties centraal, in hoofdstuk 4 de behoefte vanuit de Zaalsport en in hoofdstuk 5 de behoefte vanuit het bewegingsonderwijs. Hoofdstuk 6 vormt het afsluitende hoofdstuk. Het bevat alle resultaten, evenals een concluderende beschouwing.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Ruimte voor zaalsport en bewegingsonderwijs in Gouda: inzichten voor een strategisch huisvestingsplan

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Björn Schadenberg
Janne van der Heijden

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bewegingsonderwijs
binnensportaccommodaties
gemeentelijk beleid