Visie & Beleidsplein

Efficacy of an electronic messaging intervention for the promotion of physical activity and nutrition behavior in the workplace context

Plotnikoff, R.C., McCargar, L., Wilson, P., & Loucaides, C. (2005). Efficacy of an electronic messaging intervention for the promotion of physical activity and nutrition behavior in the workplace context.

Onderzoek door de Universiteit in Alberta (Canada) waarin de effectiviteit wordt aangetoond om d.m.v. e-mail gezond gedrag te bevorderen. Het onderzoek duurde 12 weken en er deden ruim 2.500 Canadezen aan mee. De groep die de e-mails ontving bleek gedurende die 12 weken meer aan lichaamsbeweging te zijn gaan doen en deze mensen bleven er vertrouwen in houden dat ze na afloop van het onderzoek door zouden gaan met bewegen. Ze bleken veel beter op de hoogte van de voor- en nadelen van lichaamsbeweging en veranderingen in hun voedingspatroon. En dan bleek ook nog eens dat het vetpercentage van de groep die de e-mails ontving afgenomen was. Bij de controlegroep, die de e-mail niet gekregen had, nam het vetpercentage in de loop van het onderzoek door de bank genomen zelfs een klein beetje toe.

Uitgever(s): M.P. O'Donnel,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Ronald Plotnikoff
Linda McCargar
Philip Wilson
Constantinos Loucaides

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gezondheidsbevordering
gezondheidsgedrag
internet
onderzoeken