Visie & Beleidsplein

Staat 'de gehandicapte' binnen de sportvereniging buitenspel?

een onderzoek naar de sociale in/uitsluiting van mensen met een fysieke beperking in de sport

Kösters, L. (2006). Staat 'de gehandicapte' binnen de sportvereniging buitenspel?: een onderzoek naar de sociale in/uitsluiting van mensen met een fysieke beperking in de sport. Tilburg: Universiteit van Tilburg, Vrijetijdswetenschappen.

Doel van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de mate van sociale in/uitsluiting binnen de sport die het hebben van een fysieke beperking tot gevolg heeft. Er zal naar verschillen gezocht worden in interacties binnen reguliere en categorale sportverenigingen en de verschillen met betrekking tot de identificatie van mensen met een fysieke beperking met een reguliere dan wel een categorale sportvereniging. Met behulp van deze uitkomsten zal getracht worden adviezen op te stellen voor de sportsector voor mensen met een fysieke beperking, waaronder de reguliere en categorale sportverenigingen voor een beter beleid met betrekking tot de behoeften van sporters met een fysieke beperking in de toekomst.

Uitgever(s): Universiteit van Tilburg, Vrijetijdswetenschappen,

Download(s)

Staat 'de gehandicapte' binnen de sportvereniging buitenspel? : een onderzoek naar de sociale in/uitsluiting van mensen met een fysieke beperking in de sport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Lian Kösters

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

burgerparticipatie
maatschappelijke integratie
mensen met een lichamelijke beperking
scripties
sociale cohesie
sportverenigingen
uitsluiting