Visie & Beleidsplein

Integraal gezondheidsmanagement

methodiek in ontwikkeling

Gründemann, R., Piek, P., Zwetsloot, G., Scheppingen, A.R. van, Raaijmakers, T., & Vaandrager, L. (2003). Integraal gezondheidsmanagement: methodiek in ontwikkeling. Hoofddorp: TNO Arbeid.

De huidige versie van de methodiek is gebaseerd op literatuuronderzoek, ervaringen van onderzoekers/adviseurs en de praktijk van voorbeeldbedrijven. Deze methodiek zal de komende periode via pilotprojecten op onderdelen verder worden uitgewerkt en worden verrijkt met praktijkvoorbeelden, extra instrumentarium, hints en tips. Deze methodiekbeschrijving vormt een leidraad en een hulpmiddel voor het ontwikkelen, implementeren en uitbouwen van Integraal GezondheidsManagement (IGM) in uw organisatie.

IGM is het systematisch managen van uw bedrijfsactiviteiten met het doel de gezondheid van mens en bedrijf te bevorderen. Waarbij we onder systematisch managen verstaan: 

  • Het sturen van een geheel van beleidsmatige, organisatorische, technische en administratieve maatregelen en afspraken die samenhangen met het primair proces van uw organisatie, en
  • Het managen van betrokkenheid, beleving, gedrag, samenwerking en overleg van de sleutelactoren in en deels buiten uw organisatie.

Uitgever(s): TNO Arbeid,

Download(s)

Integraal gezondheidsmanagement : methodiek in ontwikkeling

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Rob Gründemann
Pim Piek
Gerard Zwetsloot
Arjella van Scheppingen
Tamara Raaijmakers
Lenneke Vaandrager

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gezondheid
literatuuronderzoek
methoden
onderzoeken