Visie & Beleidsplein

Gezondheid en zorg in cijfers 2006

(2006). Gezondheid en zorg in cijfers 2006. Voorburg: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dit is de tweede editie van Gezondheid en zorg in cijfers. Net als in de eerste editie wordt in deze publicatie verslag gedaan van nieuwe ontwikkelingen bij het CBS op het terrein van de gezondheids- en zorgstatistieken. Enkele opvallende resultaten die in deze publicatie worden gepresenteerd zijn:

  • De kosten van het ziekenhuiszorggebruik blijken veel evenwichtiger over de bevolking verdeeld te zijn als naar het gebruik in tien jaar gekeken wordt in plaats van in één jaar.
  • Hoe hoger het inkomen van personen, des te minder ziekenhuisopnamen. Dit geldt voor de meeste ziekten, bij zowel mannen als vrouwen. In 2004 blijken de verschillen in ziekenhuisopnamen naar inkomen voor het totaal van alle diagnosen niet veel anders te zijn dan in 1997.
  • Het gebruik van ouderenzorg groeit in de periode 1999-2004 sneller dan op grond van alleen de vergrijzing verwacht zou mogen worden.
  • De arbeidsproductiviteit in algemene ziekenhuizen is in de periode 1998-2002 gedaald, maar in 2003 en 2004 sterker gegroeid dan in de economie als geheel.

Uitgever(s): Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS),

Download(s)

Gezondheid en zorg in cijfers 2006

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Beweegrichtlijn
gezondheidszorg
ouderenzorg
statistische gegevens
ziekenhuizen