Visie & Beleidsplein

Ongedeeld Hatert

wijkactieplan 2008 - 2011

(2007). Ongedeeld Hatert: wijkactieplan 2008 - 2011. Nijmegen: Gemeente Nijmegen.

Op 4 april 2007 - kort nadat minister Vogelaar bekend had gemaakt dat Hatert tot één van de 40 krachtwijken ging behoren - heeft de gemeente Nijmegen een grote wijkavond belegd voor betrokken partijen, groepen en organisaties in de wijk. Uit die avond zijn veel suggesties en voorstellen voor verbetering van de wijk voortgekomen. In de weken daarop zijn door bewoners en instellingen nog vele kaarten ingevuld met ideeën voor verbetering. Alles bij elkaar heeft dat honderden voorstellen opgeleverd. In de loop van de maand mei heeft minister Vogelaar het gemeentebestuur het volgende gevraagd:

  • probeer een wijkactieplan voor Hatert te maken, met bewoners, organisaties en instellingen;
  • probeer je in dat plan te concentreren op 3 of 4 grote thema's voor de wijkverbetering;
  • stuur dat plan eind september naar me op met de handtekeningen er onder van alle partijen, organisaties en instellingen die bij willen dragen aan de verdere verbetering van Hatert;
  • in oktober sluit ik dan een contract met u af waarin we opnemen hoeveel middelen, materieel en immaterieel, u waarvoor krijgt om Hatert verder te ontwikkelen.

Dit is dat wijkactieplan voor Hatert. Het is gebouwd op de honderden tips en suggesties die we ontvingen, op onze kennis van de wijk ook. We hebben daarbij natuurlijk ook rekening gehouden met allerlei zaken die door de wijkvisie 2002 - 2017 "Hatert onder de pannen" in beweging zijn gezet zoals de bouw van een sporthal en de bouw van honderden woningen.

Uitgever(s): Gemeente Nijmegen,

Download(s)

Ongedeeld Hatert : wijkactieplan 2008 - 2011

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

achterstandsbuurten
gemeenten
wijken