Visie & Beleidsplein

Heechterp-Schieringen een prachtwijk, alle bewoners een stap vooruit!

actieplan Heechterp-Schieringen voor de 40-wijken-aanpak

(2007). Heechterp-Schieringen een prachtwijk, alle bewoners een stap vooruit!: actieplan Heechterp-Schieringen voor de 40-wijken-aanpak. Leeuwarden: Gemeente Leeuwarden.

Dit is een actieplan in het kader van het kabinetsprogramma "Van probleemwijk naar prachtwijk". Door de minister van Wijken, Wonen en Integratie is Heechterp-Schieringen als één van de veertig wijken aangewezen waar de kwaliteit van het leven en de leefomgeving door een cumulatie van problemen flink achter blijft bij die van andere wijken in de stad. Bewoners, gemeente, corporaties en anderen die actief zijn in de wijk onderkennen dat Heechterp-Schieringen een wijk met problemen is, maar vinden probleemwijk een te zware betiteling. Alle betrokken organisaties zien het als een uitdaging om "het verschil te gaan maken" in de wijk. In dit actieplan geven we, na de beschrijving van het proces en de probleemanalyse, op hoofdlijnen aan wat er nodig is in de wijk. Tevens is daar een prioritering in aangebracht.

Uitgever(s): Gemeente Leeuwarden,

Download(s)

Heechterp-Schieringen een prachtwijk, alle bewoners een stap vooruit! : actieplan Heechterp-Schieringen voor de 40-wijken-aanpak

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

achterstandsbuurten
gemeenten
wijken