Visie & Beleidsplein

Gezondheid en leefstijl van jongeren in de regio Gelre-IJssel

resultaten van e-movo 2007

(2008). Gezondheid en leefstijl van jongeren in de regio Gelre-IJssel: resultaten van e-movo 2007. Apeldoorn: GGD GelreIJssel, Kennis- en expertisecentrum.

In het najaar van 2007 heeft GGD Gelre-IJssel, samen met andere GGD'en in Overijssel en Gelderland, de jeugdmonitor E-MOVO (Elektronische MOnitor en VOorlichting) uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de leefstijl van jongeren sinds 2003 is verbeterd. De meest opvallende bevindingen betreffen het alcoholgebruik onder jongeren; minder scholieren drinken alcohol, het percentage binge-drinkers is afgenomen en minder ouders stemmen in met het alcoholgebruik van hun kind. Ook op enkele andere leefstijlthema's zijn verbeteringen gesignaleerd; minder scholieren gaan zonder ontbijt naar school, meer scholieren eten dagelijks fruit en groenten, minder scholieren roken en minder scholieren gebruiken drugs.

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten jongeren iedere dag minimaal één uur matig intensief bewegen (lopen, fietsen, skateboarden). Eén op de vijf jongeren in de regio GelreIJssel geeft aan, dat zij dagelijks minimaal een uur lichamelijk actief zijn en dat is vrijwel evenveel als in 2003.

Uitgever(s): GGD GelreIJssel, Kennis- en expertisecentrum,

Download(s)

Gezondheid en leefstijl van jongeren in de regio Gelre-IJssel : resultaten van e-movo 2007

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Gelderland
Overijssel
alcoholgebruik
jeugd
jongeren
leefstijl
monitors
voeding