Visie & Beleidsplein

Een leven naast gravel?

een kwalitatief onderzoek naar de belevingen en ervaringen van toptennissers in relatie tot de investeringen ten behoeve van hun tennisloopbaan aan de ene kant en maatschappelijke oriëntatie en sociaalpersoonlijke ontwikkeling aan de andere kant

Reijgersberg, N. (2008). Een leven naast gravel?: een kwalitatief onderzoek naar de belevingen en ervaringen van toptennissers in relatie tot de investeringen ten behoeve van hun tennisloopbaan aan de ene kant en maatschappelijke oriëntatie en sociaalpersoonlijke ontwikkeling aan de andere kant. Utrecht: Universiteit Utrecht.

De ondertitel van het rapport luidt: een kwalitatief onderzoek naar de belevingen en ervaringen van toptennissers in relatie tot de investeringen ten behoeve van hun tennisloopbaan aan de ene kant en maatschappelijke oriëntatie en sociaalpersoonlijke ontwikkeling aan de andere kant. In deze scriptie wordt door middel van diepte-interviews met toptennissers in verschillende fasen van hun tennisloopbaan een antwoord geformuleerd op de volgende vraag: in hoeverre staan de investeringen van toptennissers ten behoeve van hun tennisloopbaan op gespannen voet met maatschappelijke oriëntatie en sociaalpersoonlijke ontwikkelingen? Er zijn interviews gehouden met tennistalenten, toptennissers en oud-toptennissers.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Niels Reijgersberg

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

scripties
tennis
topsport
topsporters
topsportloopbaan